KMPk :’)

Assalamualaikum .

Pertama , aku memang da malas-sibuk yang amat sampai blog pun da tak de hape benda yang baru . Sudah 2 minggu hidup di Matrikulasi Perak . Dengan trade-mark ‘Peace Yeob!’ yang di laung-laungkan sejak aku bergelar warga KMPk . 

Setakat nih masih boleh bernyawa dengan kerja yang bertimbun dan demam yang asyik main aci nyorok dengan aku .hmmpppp. Program yang setahun ni laa yang menguji kesabaran dan ketahanan mental dan fizikal aku. Ermmm tapi… haritu sempat keluar jalan-jalan dengan budak matriks, merangkap kawan sekolah dan ade yang baru je kenal . Tapi, semua adalah orangJohor yang tak dapat nak balik sebab jauh… T_T

Kat sini aku belsjar erti hidup. Dari pengalaman para pensyarah dan segala benda yang aku nampak. ∩__∩ Penasihat akademik aku selalu cakap, “sekali awak da buat keputusan, jangan pernah patah balik. walaupun susah macam mana sekalipun. fikir, apa yang awak buat nih untuk membina siapa diri awak 10 tahun akan datang.pilihan pada tangan awak,betul. tapi, awak nak hidup senang sekarang kemudian susah esok atau awak nak guna pepatah; bersusah-susah dahulu , bersenang kemudian?”

Jadi, kesimpulannya… tiada jalan mudah untuk hidup senang. Maka, belajar dan berjuang dalam hidup untuk menentukan siapa aku untuk sepuluh tahun akan datang! Fighting! 🙂

image
*ini gambar lama, zaman form 2 kalau tak salah. hee
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s