Tahun Satu Sem Pertama

IMG-20150906-WA0007

Assalamualaikum..

Dah tahun 2015. Dan aku dah melangkah ke satu lagi fasa hidup, menjadi seorang siswi. Alhamdulillah, syukur sangat sebab aku mendapat tempat di IPTA 🙂 Dari kecik dulu dok fikir benda apa laa yang aku akan belajar masa kat universiti nanti. Heh. Acah kecik-kecik dulu eksaited bebenor laa nak sambung belajar ke menara gading.

Setiap kali aku dengar lagu ‘Standing In The Eyes’ nyanyian ratu rock Malaysia, mesti akan rasa sesuatu. Haha bukan sebab aku minat penyanyi tu. Tapi sebab bait lirik lagu tu memang agak kena dengan aku. Sangat-sangat kena sebenarnya. Sebab aku bukanlah orang yang amat mudah perjalanan hidupnya untuk sambung belajar.

Sampai sekarang, bila terdengar lagu tu.. rasa macam masuk habuk kat mata. T_T

Mungkin ada yang akan cakap laa, emosi aku terlebih.Hehe. Peduli pulak? Hanya orang yang pernah rasa susahnya aje akan memahami apa yang aku tulis nih.

Berbekalkan keazaman.. *eceh* Aku akan habiskan empat tahun yang sekejap sebenarnya untuk menggenggam segulung ijazah untuk Mama, Ayah dan famili . InsyaAllah :’)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s