sorry, aku addict kdrama

Assalamualaikum Hai πŸ˜‰

Aku tak tahu sejak bila, sejak lahir atau apa. Yang penting aku minat yang teramat melayan cerita korea. Serius. Ikut sejarah kehidupan aku, sejak zaman Winter Sonata & Autumn In My Heart lagi aku dah jinak-jinak layan korea. Mungkin pengaruh yang datang dari kakak yang dulunya minat Meteor Garden yang ada kumpulan F4-Jerry Yan hero masatu.

Kalau tak salah, Meteor Garden diadaptasi ke Korea jadi Boys Over Flower. Yang ada Lee Minho jadi Gu Jun Pyo πŸ˜€

Kalau cerita bab Kdrama atau seangkatan dengannya, yang susah nak cakap dengan aku pun boleh join sekepala jadi geng. Waktu sekolah dulu pun aku ramai member sebab kitorang layan kdrama, lagu dan variety show terutamanya Running Man.

Nampak macam aku nih senyap, tak mesra tambah introvert tak suka kawan dengan orang. Tapi, cuba korang approach aku tanya kdrama, hahaha yakin laa lepas tu kita memang geng!

Ada sorang member, dia cakap kat aku, “Kenapa suka sangat korea? Drama korea. Reality show korea? Gambar phone budak korea -daehan, minguk, manse- Lagu pun korea. Apa yang besst sangat?” Aku tengok dia pelik. Salah ke?

song-joong-ki-park-bo-gum-1

Song Joongki & Park Bogum. Memang bae aku laaΒ  πŸ˜‰

Weh aku tak kacau orang layan semua tu. Itu hiburan aku bila aku tak keluar pergi jimba kat mana-mana. Duduk rumah diam-diam dan layan semua tu. Tapi ada je masa aku tak layan, time busy memang tak laa sempat nak layan. Layan benda tu tak modal banyak, cuma kena pandai kawal perasaan sebab takut perasan.Hiks

Aku prefer kdrama sebab story-line dia. Even cliche pun, mengarut pun, best dia garap cerita tu. Nampak macam real walaupun mengarut tahap tak masuk dek akal. Takde punya orang romantik seromantik hero yang ada dalam kdrama tu. Hahaha

Jalan cerita yang menampakkan lelaki perfect dan perempuan sentiasa kelam kabut tapi comel dan emosi sentiasa ada dalam kdrama. Yang aku suka, kalau watak lelaki tu askar, serius real. Sama kalau bawak watak doktor, situasi kat tempat kerja diorang memang terbaik. Tak jemu hadap selalu pun πŸ˜‰

Genre cerita pun berlambak-lambak. Takde laa cerita pasal kaya mesti jadi ceo. banyak lagi benda lain orang kaya boleh buat, survival orang miskin dalam kdrama tu terbaik. Even sebenarnya tak laa macam tu sangat pun. HAHA untuk khayalan sementara boleh je. Acah acah nak ringankan sikit otak dari stress dan kebosanan melmpau. Depends pada orang laa.

Setakat perasan, minat tahap acah pakwe, bakal suami tu standard. Mulut je weh takde makna nak betul-betul. Sekadar cerita sesaja, bahan gelak dan gaduh suka-suka. Akal masih waras nak fikir mana yang patut mana tak. πŸ™‚

Kalau nak suruh aku senaraikan semua yang aku layan, ada dalam simpanan, memang tak sanggup laa nak buat. Sorry, aku suka amat layan kdrama. Itu kelemahan aku T_T

park-bo-gum-kim-yoo-jung

Love In The Moonlight. Seminggu 2 episode aku layan sekarang. Tapi ikut sempat aku laa πŸ˜‰

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s