Trip Semester Break 1

Assalamualaikum?

Hi πŸ™‚

Cuti pertengahan sem nih banyak berjalan sebenarnya dari duduk rumah. Kali nih, trip pergi menghantar rombongan pengantin lelaki ke Penang. Pengantin tu sepupu aku, abang sepupu.

Oleh kerana pergi ke Penang, habis hantar pengantin, kitorang jalan Penang jap lepas tu gerak balik Perak. Kuala Kangsar, kampung ayah. Jumpa opah, cari makanan sedap kat Taiping, pastu ronda-ronda kawasan istana.

Aktiviti wajib : Mandi sungai sampai kecut urat sarafΒ 

Untuk pertama kali, keluarga Aunty Min join sekaki, memang meriah amat laa. Riuh rendah dengan perangai memasing yang masih keanak-anakkan. Hehehe. Aku pun ikut terjebak senget jugak.

Apa yang best bila aku pergi makan kat Taiping. Medan selera padang sarkas, Jalan kota, Taiping. Serius harga dia sangat ekonomi. Rasa makanan kat situ pun tak mengecewakan! Hahaha.

Menu wajib : ABC dengan Yong Taufu.

Serius tersandar kekenyangan. Hahaha harga pun nice weh. Tak laa mahal sangat. Biasa-biasa je.

Tempat wajib pergi : Istana kat KK

Jenjalan kat istana Bukit Chandan kalau tak silap aku. Yang ada istana kuning, dengan masjid Ubudiah tu. Cantik weh. Klasik, cantik dan bergaya gitu. Acah-acah trademark iklan je.

Malam kitorang jalan tengok lampu kat kawasan istana, siang tengok kawasan istana sambil amik-amik gambar macam tak pernah sampai situ walhal setiap kali balik kampung, tour kawasan istana dah jadi aktiviti wajib kitorang huhuhu

Next, singgah kat lembah. Area tepi sungai perak. Kat situ banyak jual barang kraftangan. Ko nampak je macam tak berminat, bila dah tengok, sentuh… mula laa berkenan kat hati. Aku sangkut dengan beg rotan kot.

Entah bila nak pakai beg tu pun tatau laa. Adik aku cakap kalau bawak pergi kuliah, orang kata apa pulak nanti hahaha. Acah tak sesuai bawak beg rotan, seluar jeans, baju lab coat.

Malas sudah nak sembang banyak, aku kongsi sikit gambar masa trip Penang-Perak kitorang. Gambar kat sungai takde tau.

Insya Allah jodoh panjang, sampai sana lagi πŸ™‚

May Allah bless.

aimanazari

img-20170131-wa0041

Selamat Pengantin Baru, Firdaus & kak Zayana πŸ™‚

 

img-20170201-wa0046
Dara pingitan pak cik Nazari πŸ˜›
img-20170131-wa0045
Istana Kuning, KK

 

img-20170201-wa0017
Masjid Ubudiah, KK
img-20170201-wa0005
Acah Goblin kejap πŸ˜€
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s